top of page
  • תמונת הסופר/תPnima | פנימה

סערת גיוס החרדים: מה יהיה מסלול השירות המיטבי? ראיון בגלי צה"ל

עודכן: 8 במרץ 2020

ראיון אצל רינו צרור בגל"צ: נשיא פנימה, הרב שי פירון וסאלימן אלעמור, מנכ"ל אג'יק - מכון הנגב.

מודל השיוויון בנטל אינו שיוויוני: ועדת נומה לבדיקת נתוני גיוס החרדים הגישה את מסקנותיה לרמטכ"ל בתחילת החודש, ורבים לא הופתעו שלא הייתה עלייה במספרם בשנים האחרונות. שי פירון, לשעבר שר החינוך, הזהיר הבוקר (רביעי) בשיחה עם רינו צרור: "אם לא נעשה שינוי מהותי בתפיסת השירות של מדינת ישראל, החברה תתפרק לרסיסים. כל האזרחים צריכים להיכנס למסלול שירות - בין אם צבאי ובין אם התנדבותי". פירון אינו היחיד שהציע חלופה, אך האם המיעוטים בישראל ישתפו פעולה? יהודה משי זהב, יושב ראש זק"א שהיה חבר בוועדת נומה, הוריד לקרקע: "כל חלופה שיכתיבו לנוער החרדי תגרום להם לברוח, גם ככה כל הם מתנדבים בכמה מסגרות. צריך לשלב אותם בשוק העבודה".


הרב פירון הציע דרך אחרת לניהול המצב: "לא צריך לבקש מהם להיות חלק מהמערכת, אלא לקחת את המקומות בהם כבר מתנדבים ולהתייחס לזה כשירות שלהם". סלימאן אלעמור, מנכ"ל שותף ב"אג'יק" שמפעיל שנת התנדבות לצעירים ערבים, הציג את הנתונים במגזר: "בכל שנה מעל ל-40 אחוזים מהערבים שסיימו י"ב נחשבים לחסרי מעש - לא עובדים ולא לומדים". הנוער במגזר הערבי מגיע למצב כזה מכיוון שלעומת אזרחים שמשרתים בצה"ל או חרדים שהולכים לישיבה, הם נפלטים מבית הספר ללא דרך סלולה. "יש כבר מודל ארצי ב-15 כפרים שונים של שנת התנדבות. כרגע 400 נערים משתתפים בו למרות שאלפים רוצים, רק חסר תקציב", הסביר סלימאן אלעמור.


מתווה השירות החדש של פנימה - שירות שווה לכולם


שי פירון, נשיא פנימה: "אם לא נעשה שינוי מהותי בתפיסת השירות של מדינת ישראל, החברה תתפרק לרסיסים. כל האזרחים צריכים להיכנס למסלול שירות - בין אם צבאי ובין אם התנדבותי".

118 צפיות0 תגובות
bottom of page